4 pers / 30 minuten / super simpel!

Ingrediënten

  • 3 (biologische) courgettes
  • 1 grote ui
  • 2 à 3 tenen knoflook
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 liter (biologische) groentebouillon (bijv: Bio Today of Herbamare)
  • (olijf)olie
  • Italiaanse kruiden (gedroogd of vers)
  • Evt. peper en zout

Bereidingswijze

Snipper de ui en hak of pers de knoflook fijn. Snijdt de courgettes en de bleekselderij in kleine stukken en snijdt ongeveer 1/3 e van 1 courgette in kleine blokjes (als garnering). Fruit de ui en de knoflook in de olie totdat de ui glazig ziet. Voeg de bleekselderij, de courgette en
de gedroogde kruiden* toe en laat ongeveer 5 minuten pruttelen. Voeg vervolgens de bouillon toe en laat 15 minuten zachtjes koken. Pureer de soep met een staafmixer. Je kunt zelf bepalen hoe ‘glad’ je de soep wilt. Breng op smaak met peper/zout en de verse kruiden*, garneer met de kleine blokjes courgette. Lekker met een maiswafel/speltcracker en (zelfgemaakte) hummus. Eet smakelijk!

Tip!! Maak een grotere hoeveelheid en vries in. Zo heb je altijd een gezonde soep binnen handbereik!

*Het is lekkerder om verse kruiden pas na het pureren toe te voegen.