Acupunctuur

Met een plus

Acupunctuur met een plus

Je bent vrouw en wellicht ook partner, moeder, vriendin, kind, werkneemster of zelfstandige en deze rollen probeer je als ballen in de lucht te houden. Totdat er ineens iets gebeurt en het allemaal niet meer zo soepel loopt. Je hebt vaak hoofdpijn, spier- of gewrichtspijn, je hebt vage klachten, bent oververmoeid of loopt rond met een onrustig gevoel. Je bent uit balans! Herken je dit? Dan is het tijd om de regie over je leven weer terug te nemen en iets aan je klachten te gaan doen. Acupunctuur helpt je bij balans herstel van lijf & leven.

De plus staat voor de persoonlijke aandacht voor jou

Praktijk Me siento (Spaans voor Ik voel) is een praktijk voor acupunctuur plus. De plus staat voor de persoonlijke aandacht voor jou. Want je bent uniek en je verdient een aanpak van jouw klachten die precies op maat is. Het gaat erom dat jij je weer beter gaat voelen. Je gaat zelf aan de slag maar je hoeft het niet alleen te doen. Ik help je door acupunctuur en aanvullend met andere behandelmethoden zoals bijvoorbeeld massagetherapie. Soms is het nodig om eerst gewoon maar eens even “te landen” en dan beginnen we met een korte massage. Ook voeding en leefstijl worden regelmatig onder de loep genomen, omdat dit van grote invloed is op hoe je in je vel zit en draagt bij aan je balans herstel.

Werkt acupunctuur dan echt?

Ja het werkt echt, vaak voel je na de eerste behandeling al verschil. Meestal heb je een aantal behandelingen nodig, afhankelijk van je klacht en hoelang deze al bestaat. Doet acupunctuur helemaal geen pijn? Ik doe er alles aan om je zo comfortabel mogelijk op
de behandeltafel neer te leggen zodat je optimaal kan ontspannen, dit zorgt ervoor dat je nauwelijks in de gaten hebt dat ik een naaldje ergens plaats. Soms voel je een sensatie als een stroompje, zeurend gevoel of tinteling, dit is maar van korte duur. Dit heet De Qi en het betekent dat ik energie (Qi) op de naald heb en het naaldje optimaal zijn werk kan doen, zo wordt er gewerkt aan jouw balans herstel. Kijk ook eens op https://www.acupunctuur.nl/pages/over-naalden-en-pijn-en-hygiene

Leefstijl

Dat jouw gezondheid wordt beïnvloed door je leefstijl weet je waarschijnlijk al lang. Leefstijl betekent voor mij hoe je in het leven staat, hoe je omgaat met stress, emoties en je balans tussen werk en privé. Beweging, je werk, sociale contacten en misschien wel mantelzorg beïnvloeden hoe jij je in het dagelijks leven kan voelen.

 

Orgaanklok

“Ik kom al jaren bij Marian voor massagetherapie, maar sinds kort behandelt ze me met acupunctuur. Vaak om weer in balans te komen en me minder moe te laten voelen. Maar ook bij pijntjes aan m’n knie weet ze me heel goed verder te helpen. En het fijne vind ik dat de aandacht voor mij persoonlijk nog altijd volop aanwezig is.”

Esther

Gezonde recepten

Een gezonde maaltijd kan je lichaam ondersteunen in herstel. Gezond eten hoeft echt niet saai of minder smakelijk te zijn. Bekijk voor inspiratie enkele recepten:

Recept Bananen pannenkoekjes

Gezond eten