Bij welke klachten

Pijn, overgang, spijsvertering en meer…

Acupunctuur bij pijn
Acupunctuur bij pijn
Acupunctuur bij pijn
Acupunctuur bij pijn

Bij welke klachten

Meer in balans

Volledig in balans zijn is in de huidige maatschappij waarschijnlijk een utopie. Maar je kan wel werken aan een zo goed mogelijke balans in lijf en leven. Onderzoek wijst uit dat acupunctuur zeer effectief kan zijn bij het ondersteunen van het lichaam om de disbalans te verminderen waardoor klachten afnemen.

Pijnklachten

Pijn is een signaal van het lichaam om aan te geven dat er iets aan de hand is. Er is sprake van een blokkade ergens in het lichaam. Dit kan fysieke pijn zijn door stress, een trauma of iets anders wat disbalans veroorzaakt. Bijvoorbeeld buikpijn kan ontstaan door verkeerde voeding of allergieën, maar ook psychische klachten kunnen (hoofd of buik)pijn veroorzaken. Verkeerde voeding kan naast pijn ook vermoeidheid geven.

Spijsverteringsklachten

Het spijsverteringsstelsel is een belangrijk systeem. Goed functionerende darmen zijn bepalend voor hoe we ons voelen en hoeveel energie we hebben. De darmen zijn ons tweede brein. Alle reden om er goed voor te zorgen.

Psychische klachten

Psychische klachten zoals concentratieverlies, angst, burn-out, depressie, slapeloosheid, hoofd- en buikpijn kunnen je leven zeer lastig maken. Acupunctuur brengt hoofd en lijf weer bij elkaar en herstelt de balans.

Zwangerschapsklachten

Gefeliciteerd je bent zwanger! Waarschijnlijk ben je hartstikke blij maar vaak gaat de zwangerschap ook gepaard met een aantal klachten zoals misselijkheid, vermoeidheid, bandenpijn, buikpijn, spotting, onzekerheid en meer. Acupunctuur helpt je met verschillende behandelingen tijdens de drie trimesters. En ontspannen mag ook want een behandeling wordt meestal gestart met een heerlijke massage. Ook zonder klachten is het fijn om tijdens de zwangerschap extra begeleid te worden en ook te mogen ontspannen.

Bewegingsapparaat

Pijn aan gewrichten of spieren zijn heel beperkend als je een actief leven wilt leiden. Acupunctuur plus is ook goed inzetbaar bij artrose of reuma, maar ook bij frozen shoulder, tennis- of golfelleboog.

Hoofdpijn en migraine

Hoofdpijn is een nare klacht die veel voorkomt. Acupunctuur kan bijdragen aan het verminderen en/of wegblijven van de pijn.

Overgangsklachten

Denk je net meer aan jezelf toe te komen, kinderen uit huis en je leven op de rit, begint de overgang. Met bijkomende klachten als hartkloppingen, opvliegers, slecht slapen, oververmoeidheid, gewichtstoename. Ook bij deze klachten helpt acupunctuur de balans te herstellen.

Stoppen met roken

Al decennia lang wordt acupunctuur effectief ingezet als ondersteuning bij stoppen met roken. Praktijk Me siento organiseert regelmatig “Stoppen met roken trainingen” maar er worden ook zeker individuele trajecten aangeboden waarbij afkickverschijnselen, mentale ondersteuning en gewichtsbeheersing geboden wordt.

Kijk voor meer te behandelen klachten ook eens op de site van de Nederlandse Vereniging van Acupuncturisten

Acupunctuur bij chronische en acute pijnklachten

Brandend, zeurend, bonkend, stekend of prikkend. Pijn kent vele uitingsvormen. Van welke vorm je ook last hebt, pijn kost veel energie. Vaak heb je al van alles geprobeerd om ervan af te komen, maar niets lijkt echt te helpen. Als pijn langer dan zes maanden aanhoudt, spreken we van chronische pijn. De intensiteit van chronische pijn kan wisselen en soms kan de pijn zelfs een tijdje afwezig zijn. De beleving van pijn is heel persoonlijk en heeft vaak een grote invloed op je gemoedstoestand en je dagelijks leven.

Zowel bij chronische als bij acute pijnklachten is acupunctuur goed toepasbaar.

Acupunctuur bij pijn

“Hulp is iemand de kracht geven er zelf iets aan te doen”

Marian Ketel

Gezonde recepten

Een gezonde maaltijd kan je lichaam ondersteunen in herstel. Gezond eten hoeft echt niet saai of minder smakelijk te zijn. Bekijk voor inspiratie enkele recepten:

Recept Bananen pannenkoekjes

Gezond eten