Acupunctuur

Bij pijnklachten

Pijn

Brandend, zeurend, bonkend, stekend of prikkend. Pijn kent vele uitingsvormen. Van welke vorm je ook last hebt, pijn kost veel energie. Vaak heb je al van alles geprobeerd om ervan af te komen, maar niets lijkt echt te helpen. Als pijn langer dan zes maanden aanhoudt, spreken we van chronische pijn. De intensiteit van chronische pijn kan wisselen en soms kan de pijn zelfs een tijdje afwezig zijn. De beleving van pijn is heel persoonlijk en heeft vaak een grote invloed op je gemoedstoestand en je dagelijks leven.

Binnen de Chinese geneeskunde wordt pijn gezien als teken dat ergens in het lichaam de Qi (energie) niet of onvoldoende kan doorstromen. De noodzakelijke voedingsstoffen komen moeilijker op de plaats van bestemming en afvalstoffen worden onvoldoende afgevoerd. Dit zorgt voor blokkades en hierdoor ontstaat pijn.

Acupunctuur bij chronische en acute pijnklachten

Zowel bij chronische als bij acute pijnklachten is acupunctuur goed toepasbaar. Het is echter geen wondermiddel, ook acupunctuur heeft zijn beperkingen. Toch is het mogelijk door middel van toepassing van de Master Tung en Dr. Tan balansmethode om goede resultaten te behalen bij vermindering en mogelijk herstellen van pijn.

Bij het toepassen van deze methodes wordt het pijnlijke gebied ontzien en worden corresponderende ledematen behandeld. Tijdens de behandeling zal ik je vragen het pijnlijke lichaamsdeel te bewegen. Dit is ter controle van de werkzaamheid van de behandeling en indien nodig nog een aantal naaldjes bij te plaatsen. Meestal is er al tijdens de eerste behandeling sprake van pijnverlichting. De behandeling moet, afhankelijk van de aard en ernst van de pijn en hoe lang je deze al hebt, een aantal keren herhaald worden.

Pijnklachten die veel met acupunctuur behandeld worden, zijn: hoofdpijn, klachten vanuit het bewegingsapparaat zoals knie-, heup, rug, en nekpijn, artrose of reuma. Doordat pijn vermindert, treedt er ook ontspanning op en wordt de balans weer hersteld.

Heb je algemene vragen of wil je meer informatie over jouw specifieke klacht en wat
acupunctuur daarin voor jou kan betekenen? Dan nodig ik je van harte uit om contact met
me op te nemen. Je bent welkom.

Wie ben ik?

Marian Ketel

Ik ben Marian Ketel, getrouwd en trotse moeder van twee heerlijke kinderen. Jongste telg uit een ondernemers gezin, waar heel vaak geroepen werd: ‘Niet op lopen maar’. Echt luisteren naar mijn lichaam heb ik dus van huis-uit niet meegekregen. Zorgzaamheid is me wel met de paplepel ingegoten en daar ben ik enorm dankbaar voor. Mijn droom was een carrière in de gezondheidszorg, het leven gaat echter zoals het gaat en ik belandde in het bedrijfsleven. Overigens met heel veel plezier en super leerzaam maar na 24 jaar begon de schoen te wringen.

Marian Ketel

“Hulp is iemand de kracht geven er zelf iets aan te doen”

Marian Ketel

Gezonde recepten

Een gezonde maaltijd kan je lichaam ondersteunen in herstel. Gezond eten hoeft echt niet saai of minder smakelijk te zijn. Bekijk voor inspiratie enkele recepten:

Recept Bananen pannenkoekjes

Gezond eten