Leefstijl

Marian Ketel

stenen in balans

Leefstijl

Dat jouw gezondheid wordt beïnvloed door je leefstijl weet je waarschijnlijk al lang. Leefstijl betekent voor mij hoe je in het leven staat, hoe je omgaat met stress, emoties en je balans tussen werk en privé. Beweging, je voedingspatroon, de kwaliteit van je slaap, je werk, sociale contacten en misschien wel mantelzorg beïnvloeden hoe jij je in het dagelijks leven kan voelen.

Tijdens de behandelingen komen dit soort onderwerpen vaak spontaan ter sprake. Op een speelse manier, soms een beetje confronterend; niet als een schooljuffrouw zeggen wat je verkeerd doet, maar om samen te kijken hoe er meer balans in je leven kan komen. Want soms is het even goed om uit te zoomen en zaken wat objectiever te bekijken.

Voeding

Binnen de Chinese geneeskunde speelt voeding een belangrijke rol. Voeding is het belangrijkste medicijn, het geeft ons namelijk de voedingsstoffen en energie die we nodig hebben. In de TCM (Traditonal Chinese Medicine) noemen we bewust eten Yang Shen, dit betekent “voeden van het leven”. Door goed te eten, werk je preventief aan je gezondheid en kan je jezelf helpen om beter te worden. 

Het is soms een zoektocht naar wat voor jou passende voeding is. Maar als je eenmaal gevonden hebt wat werkt zal je gaan merken dat je fitter opstaat, geen dips meer hebt gedurende de dag en je minder vaak vage klachten krijgt. 

Orgaanklok

“Hulp is iemand de kracht geven er zelf iets aan te doen”

Marian Ketel

Gezonde recepten

Een gezonde maaltijd kan je lichaam ondersteunen in herstel. Gezond eten hoeft echt niet saai of minder smakelijk te zijn. Bekijk voor inspiratie enkele recepten:

Recept Bananen pannenkoekjes

Gezond eten