Aanvullende behandelmethoden

Massagetherapie, Cupping & Guasha

Cupping
guasha

Aanvullende behandelmethoden

Massagetherapie

Ontspanning is de basis voor herstel en werkt ondersteunend. Zowel bij fysieke klachten van het bewegingsapparaat als bij mentale klachten. Soms heb je niet meer in de gaten hoeveel spanning je in je lijf meedraagt.

Cupping

Bij cupping worden op bepaalde punten op je lichaam cups van glas of plastic aangebracht en vacuüm getrokken. Door het vacuüm wordt de doorbloeding sterk gestimuleerd. Afhankelijk van de intensiteit kunnen er ronde paarsblauwe plekken ontstaan. Cupping is een goede manier om energieblokkades op te heffen. De behandeling is zeer geschikt voor rug-, schouder- en nekklachten, long-problemen en verkoudheid. Met speciale cups kan ook gemasseerd worden. Cupping wordt regelmatig tijdens een acupunctuurbehandeling toegepast.

Guasha

Wind en Koude zijn factoren die een rol spelen bij je gezondheid. Ze kunnen onder je huid kruipen en zorgen voor griepverschijnselen en gespannen spieren. Door middel van Guasha, wat letterlijk “de ziekte eruit schrapen” betekent, kunnen bloed en energie (Qi) weer vrij door je lichaam stromen, wat leidt tot een betere gezondheid en meer ontspanning.

Guasha wordt gedaan met een speciale steen, er wordt geschraapt over de huid totdat er rode puntjes ontstaan. Bloed en afvalstoffen worden naar boven gehaald om afgevoerd te worden. Guasha kan als onderdeel van een acupunctuurbehandeling worden ingezet.

Acupunctuur bij chronische en acute pijnklachten

Brandend, zeurend, bonkend, stekend of prikkend. Pijn kent vele uitingsvormen. Van welke vorm je ook last hebt, pijn kost veel energie. Vaak heb je al van alles geprobeerd om ervan af te komen, maar niets lijkt echt te helpen. Als pijn langer dan zes maanden aanhoudt, spreken we van chronische pijn. De intensiteit van chronische pijn kan wisselen en soms kan de pijn zelfs een tijdje afwezig zijn. De beleving van pijn is heel persoonlijk en heeft vaak een grote invloed op je gemoedstoestand en je dagelijks leven.

Zowel bij chronische als bij acute pijnklachten is acupunctuur goed toepasbaar.

Acupunctuur bij pijn

“Hulp is iemand de kracht geven er zelf iets aan te doen”

Marian Ketel

Gezonde recepten

Een gezonde maaltijd kan je lichaam ondersteunen in herstel. Gezond eten hoeft echt niet saai of minder smakelijk te zijn. Bekijk voor inspiratie enkele recepten:

Recept Bananen pannenkoekjes

Gezond eten