Over mij

Marian Ketel

Wie ben ik?

Ik ben Marian Ketel, getrouwd en trotse moeder van twee heerlijke kinderen. Jongste telg uit een ondernemers gezin, waar heel vaak geroepen werd: ‘Niet op lopen maar’. Echt luisteren naar mijn lichaam heb ik dus van huis-uit niet meegekregen. Zorgzaamheid is me wel met de paplepel ingegoten en daar ben ik enorm dankbaar voor. Mijn droom was een carrière in de gezondheidszorg, het leven gaat echter zoals het gaat en ik belandde in het bedrijfsleven. Overigens met heel veel plezier en super leerzaam maar na 24 jaar begon de schoen te wringen.

Oosterse wijsheid met Westerse wetenschap combineren

Ook ik was bezig om met werken, kinderen en een druk sociaal leven alle ballen in de lucht te houden. Op een gegeven moment was de koek op en kreeg ik klachten die veel weg hadden van een burn-out. Gelukkig kreeg ik hulp en mijn zoektocht naar wie ik ben en wat ik nou precies wil als ik later groot ben, begon. De opleiding tot massagetherapeut maakte mogelijk dat ik kon voelen hoe emoties als vreugde, verdriet en vooral ook stress zich in je lijf kunnen manifesteren. Dit opende mijn ogen over gewoontes en patronen die je bewust of onbewust in standhoudt. De zoektocht is een proces dat nooit klaar is en mijn nieuwsgierigheid naar aanvullende vormen van geneeskunde bracht mij bij de opleiding voor klassieke acupunctuur. Hiermee viel alles op z’n plaats en kan ik Oosterse wijsheid met Westerse wetenschap combineren en daarmee mijn holistische visie op de mens en zijn omgeving trouw blijven.

Balans in lijf en leven

Al met al een mooi en breed palet om aan de slag te gaan met klachten van mensen die verantwoordelijkheid willen nemen voor de balans in hun lijf en leven. Graag help ik mensen die de regie in eigen hand willen houden, ook als dat leven verdriet, beperkingen, pijn en teleurstellingen met zich meebrengt. Ik bewonder mensen die hun kwetsbaarheid durven te tonen en hulp vragen als het even niet meer gaat. Voor mij betekent balans; lekker in je vel zitten en evenwichtig door het leven stappen. Graag help ik je de balans te herstellen of te behouden.

Marian Ketel

Opleidingen en bijscholingen

  • Massagetherapie – Holos (2014)
  • Westers medische basiskennis (HBO) – Holos (2015)
  • Auriculotherapie/ooracupunctuur – Verera Trainingen, Raymond Vermaas (2019)
  • Klachten tijdens de overgang – Qing Bai, Martine Cornelissen (2020)
  • Klassieke acupunctuur – Qing Bai (2021)
  • MBK stress en burnout – Total Health (2021)
  • Master Tung, pijnbestrijding, volledige opleiding – OTCG, Peter de Vilder (2022)
  • Dr. Tan Balansmethode, volledige opleiding – OTCG, Peter de Vilder (wordt aan gewerkt)
  • TCM Voedingstherapie voor Maag & Milt – Jutta Koehler (2022)
  • MBK Lage rugpijn, een holistische benadering – Con Amore (2022)
Marian Ketel

“Hulp is iemand de kracht geven er zelf iets aan te doen”

Marian Ketel

Gezonde recepten

Een gezonde maaltijd kan je lichaam ondersteunen in herstel. Gezond eten hoeft echt niet saai of minder smakelijk te zijn. Bekijk voor inspiratie enkele recepten:

Recept Bananen pannenkoekjes

Gezond eten